Вівторок, 21.05.2024, 05:21
Вітаю Вас |RSS

ЗОШ  І-ІІІ ст. с. Ратнів

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 54
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Травень » 12 » Вклонімось низько Матерям!
10:22
Вклонімось низько Матерям!

    Уже в неділю 13 травня українці відзначатимуть день найдорожчої у житті людини – Мами. Це найважливіші жінки для кожного з нас.  

     В Україні офіційно День матері почали святкувати з 2000 року. Саме тоді було постановлено вітати наших матусь у другу неділю травня. Але ідея виникла набагато раніше.

    У 1928 році Союз українок Канади вирішив вшанувати найрідніших мам. Отже, перший День матері святкували українці, та не в Україні. Але вже наступного року дійство відбулося у Львові, і знову ініціатором стала жінка – редактор тижневика "Жіноча доля" Олена Кисилевська . Того ж року "Союз українок" посприяв поширенню свята по всій Західній Україні. Під їх патронатом різноманітні молодіжні та культурні організації влаштовували гучні дійства, аби вшанувати найрідніших матусь.

     День матері відзначається не тільки на державному рівні, а й на релігійному. Напевно, травень не випадково обрали для цього свята – це місяць Пречистої Діви Марії, до якої ще українські козаки та князі звертались за допомогою та заступництвом.

    Навіть для древніх слов'ян цей місяць був особливим: вони вважали, що природа-мати пишно одягає свою дочку-землю квітами та зеленню, щоби та дарувала життя людям.

Присвячуємо найдорожчим матусям найтепліші слова!

***

   Мама! Найперше слово, яке промовляє дитина. Воно несе в собі якусь магічну силу любові. Шкода, що часом ми не розуміємо цього. Потрібно цінувати кожну хвилину разом із мамою, дотик її теплих рук, лагідні обійми, колискові. Матір дає початок нового життя, нашого життя. І вже навіть це робить її ідеальною. 

 Зі святом, дорогі Мами!

Олександра Лось, учениця 10 класу

***

Мамо рідненька, найкраща моя! Даруєш тепло, як весна чарівна! Коли ти підходиш — радіє маля… Така ти казкова, хоча і земна.

Юлія Мартинюк, учениця 5 класу

     ***

   Мама – це наймиліше, найрідніше та найніжніше слово у цілому світі.      Мама  підтримає свою дитину, не дивлячись ні на що, завжди буде поруч, пригорне, обійме, заспокоїть та захистить. Мама – невтомний трудівник. Ще навіть сонечко не зійшло, а вона вже приготувала смачний сніданок. А потім цілий день на роботі працює. Але і про мене не забуває. Завжди допоможе з домашнім завданням. Я дуже люблю свою маму.

   Мама – це мій найдорожчий скарб.

Лариса Шума, учениця 7 класу

***

Хочу зі святом матусю привітати,

Щастя і радості рідній побажати.

Хай весняне сонечко теплом зігріває,

А приємний вітерець коси розплітає,

Хай живе моя матуся у добрі й любові

І нехай ростуть у неньки діточки здорові!

Іванна Голянська, учениця 9 класу

***

    Мама – це ніжне і лагідне слово. Це перше, що промовляє кожна дитина. Ми звертаємось до мами багато разів на день. Що може бути ріднішим за обійми матусиних рук, за погляд ласкавих очей?  Про неньку складено багато віршів, пісень, романів, поем.

   Я дуже люблю свою маму. Вона для мене є найближчим і найріднішим порадником і другом. Мама працює медсестрою у лікарні. Це дуже відповідальна професія, адже мамина робота -  допомагати хворим людям.

   Матуся завжди підтримує мене. Я також стараюсь допомагати їй, турбуюся про неї.

Кожному своя мама найкраща. Ніколи не забувайте тих, хто дав Вам життя!

                             Аліна Річко, учениця 4 класу

***

   Мама… Як багато означає це слово для кожного з нас. Коли чуємо слово "мама”, зразу згадуємо чудові моменти, проведені з рідною людиною. Тільки вона може підтримати у важкий час, дати пораду, коли нам це потрібно.

   З давніх-давен, у різних культурах прославився образ Матері. Наприклад, за часів трипільської цивілізації була велика повага до жінки-матері.

Багато хто з відомих людей писав і говорив про Матір. 

Як писав Оноре де Бальзак: "Майбутнє нації — в руках матерів”.  

***

   Ці слова означають, що весь процес виховання дитини, становлення її як

особистості закладається у ранньому віці, тому потрібно, щоб у дитини

була добра, розуміюча мама, яка могла б виростити справжню Людин.

   Серед українських авторів теж є ті, хто згадував Матір у своїй творчості: А.Малишко "Пісня про матір”, В.Симоненко "Пісня про рушник”, Д.Павличко "Два кольори”.

   Отже, памятаймо, скільки хорошого наші матері зробили для нас, і віддячуймо їм за все це.

Вікторія Малюта, учениця 11 класу

***

   Мама – це людина, яка дала нам життя. Вона хоче, щоб ми були слухняні. Декому  це вдається легко, а декому - ні. Діти всі різні. Ще мама хоче, щоб її дитина була здорова, вихована, розумна та  кмітлива. Матуся завжди робить добро для кожного з нас. Вона заслуговує за це на повагу. Найкращий подарунок для неньки, щоб ми були завжди поруч. Я дуже люблю свою маму!

Максим Гайовий, учень 4 класу

*** 

     Моя мама найкраща у світі. Вона  дуже нас любить, прислухається до наших думок та побажань. Це людина, яка піклується про усю сім’ю. І навіть інколи мама виконує мої примхи. Буває, сварить мене, суворо розмовляє, та я розумію, що заслуговую. Тоді прошу вибачення і ми забуваємо про нашу сварку. Матуся приділяє багато часу моєму вихованню, освіті. Завжди уроки ми виконуємо разом. Після школи, у вільний час, ми разом граємо в різні ігри, читаємо книги. У літній час господарюємо на клумбах з квітами.

Моя матуся – турботлива, любляча, добра. Це найкраща людина у світі,  тому що вона - моя мама!

Анастасія Миронюк, учениця 4 класу

     День матері - це день, коли ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх самопожертву і любов.  Тому не забудьте привітати своїх найрідніших матусь!

Переглядів: 578 | Додав: bagira2512 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
соц.мережі
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Новини Волині
Наша адреса: вул. Шкільна 2, с. Ратнів Луцького р-ну Волинської обл.
Наша електронна пошта: volinosvita18@ukr.net
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz